امروزه توجه به روشنایی و نور در زندگی ما نقشی اساسی پیدا کرده است. چرا که جریان برق شب های ما را روشن و چشم نواز می کند و امکان زندگی و پویایی را مانند روز برای ما به ارمغان می آورد. برای اینکه بتوانیم روشنایی را در فضاهای باز داشته باشیم باید از ابزارهایی استفاده کنیم که بتواند لامپ ها و جریان برق را بدون کوچکترین مشکل و اتصالی در خود حفظ کند. بهترین ابزار برای این کار انواع چراغ های پارکی و حیاطی هستند.
اگر قصد خرید انواع چراغ های پارکی و حیاطی را برای باغ یا حیاط ویلای خود نیاز دارید حتما این مقاله نکات کلیدی در زمان خرید چراغ پارکی را تا انتها مطالعه نمایید.
چراغ های پارکی و حیاطی از نظر جنس بدنه
به طور کلی چراغ های پارکی از نظر جنس بدنه و ساخت به دو دسته بدنه پلاستیکی و آلومینیومی تقسیم می شوند. که هر کدام از این مدل ها دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به نکات کلیدی که در زمان خرید چراغ پارکی باید توجه کنید به شما توضیح می دهیم.
چراغ پارکی و حیاطی بدنه پلاستیکی
چراغ پارکی های موجود در بازار با جنس بدنه پلاستیکی از اقتصادی ترین و مقرون به صرفه ترین چراغ های پارکی می باشند که در بازار لاله زار موجود است.قیمت بسیار پایین این چراغ ها قطعا نظر هر مصرف کننده ای را به خود جلب می نماید. تنوع بدنه این محصولات و وجود کپی های ظاهری درجه یک مشابه کارهای بدنه فلزی هم از دیگر ویژگی های این محصولات می باشد.
چراغ های بدنه پلاستیکی معمولا عمر مفید کوتاه تری نسبت به چراغ پارکی های بدنه فلزی دارند و معمولا بعد از چند سال ماندن در برف و باران و نور مستقیم خورشید بسیار شکننده می شوند. این وضعیت معمولا در زمانی بیشتر به چشم می آید که تصمیم به تعویض لامپ این چراغ های می گیرید. در این حالت کمترین بی دقتی در باز و بست کلاهک چراغ می تواند سبب شکستگی بدنه چراغ و خراب شدن آن شود.
به همین دلیل استفاده از این چراغ ها معمولا برای فضاهایی که در تنش حرارتی زیاد گرم و سرد است توصیه نمی شوند. همچنین استفاده از این چراغ ها در جایی که دردسترس برخورد دست و یا اشیا سخت با چراغ است توصیه نمی شود چرا که به سرعت سبب شکسته شدن بدنه چراغ خواهد شد.
چراغ پارکی و حیاطی بدنه آلومینیومی
نوع دیگر چراغ های پارکی و حیاطی چراغ هایی هستند که بدنه آنها از جنس آلومینیوم دایکاست ساخته شده اند. بدنه آلومینیومی در این چراغ ها سبب شده که علاوه بر سبکی وزن دارای دوامی بسیار بالا باشند و در برابر عوامل محیطی مانند باد و باران و تابش نور مستقیم خورشید دچار کمترین تغییر رنگی نشوند.
این چراغ پارکی های آلومینیومی عمر مفیدی بالای 20 سال خواهند داشت و خیال هر مشتری را از روشنایی محوطه و باغ ها به طور کامل حل می کند. اما این کیفیت بالا روی هزینه تمام شده این محصولات تاثیر گذار خواهد بود که سبب شده قیمت آنها چند برابر چراغ های پارکی پلاستیکی شود.
مزایای چراغ حیاطی با جنس آلومینیوم دایکاست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرغوبیت و کیفیت بالا
- استحکام بالا در مقایسه با فولاد، چودن و…
- بسیار سبک، کاهش چشمگیر وزن تا 50 درصد نسبت به سایر اجناس (فولاد، چودن و…)
- کوتاه بودن زمان فر ایند تولید
- تولید آن به شکل تزریق پر فشار فلز آلمینیوم داخل قالب انجام میگیرد.
- دارای استحکام بسیار بالا در برابر ضربه، نور خورشید، آب خوردگی، بارندگی، گرما و سرما و… می باشد.
در زمان خرید چراغ های پارکی و حیاطی علاوه بر جنس محصول به نکات زیر نیز توجه کنید:
موقعیت قرارگیری چراغ را در محوطه خود در نظر داشته باشید:
یکی از نکات مهم در انتخاب و خرید این نوع چراغ، محل قرارگیری و استفاده از این چراغ است. تعداد، ابعاد و فاصله نصب این گونه چراغ ها بسته به سلیقه مصرف کنندگان و مساحت محیط می تواند متغیر باشد. توجه داشته باشید که این چراغ ها دارای مدل های با پایه و بدون پایه هستند. مدل های پارکی دارای پایه های با ارتفاع متفاوتی هستند که ابعاد آنها از 30 سانتی شروع و تا ارتفاع 3 متر قابل تغییر هستند.
درجه حفاظت الکتریکی یا استاندارد IP:
از دیگر نکات مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد، درجه حفاظت الکتریکی این چراغ های پارکی می باشد. چراغ های پارکی باید از درجه حفاظت یا IP معقولی برخوردار باشند زیرا به طور مستقیم در مقابل نور خورشید، بارش باران، نفوذ حشرات و گرد و غبار قرار می گیرند. IP۶۵ یک درجه حفاظت مناسب برای چراغ های پارکی به شمار می آید. ولتاژ، توان نامی و محدوده دمای قابل تحمل چراغ نیز از ویژگی های بسیار مهم در انتخاب و خرید این چراغ محسوب می شوند.
انتخاب چراغ با توجه به طراحی فضای سبز:
مدل چراغ های پارکی باید با طراحی محیط تناسب داشته باشد. در برخی از محیط ها بهتر است از چراغ پارکی مدرن و در برخی محیط های دیگر بهتر است از چراغ پارکی کلاسیک استفاده شود. علاوه بر این، طراحی سری چراغ پارکی رابطه مستقیمی با نحوه تابش نور دارد. به همین دلیل باید به گونه ای باشد تا بتواند نور زیادی از خود بازتاب کند.
اجزای تشکیل دهنده چراغ پارک و حیاطی
حباب چراغ:
یکی از مهم ترین بخش های این چراغ، حباب آن است که محل قرارگیری لامپ است. حباب می تواند جنس های مختلف شیشه، پلی اکریلیک، پلاستیک، پلی کربنات، پریسماتیک و … داشته باشد. معمولا بیشترین دوام را شیشه ها دارند و در پله بعدی پلی کربنات می باشد. ولی شیشه ها شکننده است و پلی کربنات ها مقاومتی به مراتب بالاتر از شیشه دارند.
پایه چراغ:
پایه این چراغ ها در ارتفاع های مختلف پایه بلند، متوسط و پایه کوتاه ساخته می شود و از جنس فلزاتی همچون آلومینیوم و چدن تولید می شود. برای رنگ پایه ها، بهتر است از رنگ الکترواستاتیک استفاده شده باشد.
سرپیچ چراغ:
سرپیچ های به کار رفته در چراغ های پارکی معمولا از نوع E27 معمولی می باشد. جنس بدنه این سرپیچ ها از پلاستیک و سرامیکی می باشد. مدل های سرامیکی معمولا از دوام و مقاومت بالاتری برخوردار می باشند.
نوع لامپ مورد استفاده : لامپ های به کار رفته در چراغ های پارکی می تواند از نوع لامپ های HID ،LED ،SMD ،CFL فلورسنت و … به همراه توان های گوناگون باشد. در مواردی که چراغ به لامپ مجهز نشده است، می توان از انواع لامپ با تکنولوژی های مختلف و رنگ های گوناگون استفاده کرد. برای خرید انواع لامپ های مناسب می توانید به لینک “ خرید انواع لامپ ” مراجعه نمایید.
توصیه های تکمیلی
اگر فضا و طراحی ساختمان اصلی به سبک کلاسیک باشد، می توانید مدل های ما را در لینک “ چراغ پارکی و حیاطی مدل کلاسیک” ببینید.
اگر فضا و طراحی ساختمان اصلی شما به سبک قدیمی می باشد ، مدل های اروند ، ارس ، ساینا و….بسیار متناسب می باشند. در لینک ” چراغ پارکی و حیاطی طرح قدیمی ” ببینید.
لامپ هایی که در سایز های کوچک استفاده می شوند. شعاع نوری به اندازه 2 الی 3 متر دورتا دور چراغ نصب شده را پوشش می دهند.
لامپ هایی که در سایز های متوسط استفاده می شوند. شعاع نوردهی 3 الی 4 متر دور تا دور و در سایزهای بزرگ و دو ایکس.محصولات تیانا از 4 الی 6 متراطاف چراغ نصب شده. را ساپورت می کنند .