این مقاله راهنمایی برای تعمیر چراغ های هالوژن سقفی است که در ادامه مطلب به صورت قدم به قدم روش تست و تعمیر را به شما آموزش خواهیم داد.
در سالهای اخیر با گسترش سریع صنعت روشنایی استفاده از چراغ های سقفی LED رواج و گسترش بسیاری پیدا کرد. چرا که دکورهای مدرن در خانه ها و اتاق ها و استفاده از سقف های کاذب و نور مخفی های دکوری زیبایی محیط زندگی را چند برابر میکند. این چراغ های سقفی به چراغ های هالوژنی سقفی هم در بازار شهرت دارند.
عبارت LED مخفف Light Emmited Diode به معنی دیود هایی هستند که از خودشان نور تولید می کنند. این تکنولوژی در حال حاضر یکی از محبوب ترین و بهترین تکنولوژِی های روشنایی ساختمان است. چرا که به دلیل ساختاری که دارند بسیار سبک و کم حجم هستند و به سادگی روی انواع سقف قابلیت اجرا دارند.
از جمله ویژگی های قابل توجه در چراغ های LED سقفی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تنوع رنگی متفاوت و سازگاری با انواع نورگردازی های نرم افزاری متفاوت، قابیلت استفاده طولانی مدت بدون سوختگی و خرابی، طول عمر بالا ، انعطاف پذیری در طراحی، کیفیت نور بالا و کارآمد و…
با وجود تمام این ویژگی ها چراغ های هالوژن سقفی یا LED ها هم مانند همه چراغ های دیگر بالا خره به پایان عمر مفیدشان خواهند رسید و در نهایت می سوزند و باید با لامپ های جدید جای گذین شوند. ولی با توجه به هزینه های بالا این روزها قبل خرید یک چراغ نو جدید کمی دست نگهدارید و روش تعمیر ساده این چراغ ها را در زیر بخوانید:
روش تعمیر چراغ هالوژن سقفی LED سوخته
چراغ های به کار رفته در هالوژن های سقفی از نوع چراغ های LED و SMD می باشند که این چراغ ها به سادگی در بازار موجود هستند. این چراغ ها از سه قسمت اصلی تشکیل شده اند که عبارتند از یک قسمت ترانس که برای روشن شدن لامپ چراغ ها کاربرد دارد. و یک قسمت خود لامپ های LED هستند که درون چراغ تعبیه شده اند و قسمت سوم بدنه چراغ است که خود نقشی اساسی در سالم ماندن چراغ دارد چرا که بخش پشتی آن در واقع یک هیت سینک حرارتی است که کار آن تخلیه حرارت ایجاد شده توسط لامپ ها است. و اگر کار خود را به درستی انجام ندهد سبب می شود که چراغ ها با سرعت بعد از 24 تا 48 ساعت دچار سوختگی شوند.
حالا که با بخش های مختلف این چراغ ها آشنا شدید بهرین راه برا تعمیرات خانگی چراغ های هالوژن سقفی را به شما آموزش خواهم داد.
مراحل زیر را برای تعمیر چراغ خود دنبال کنید:
اولین مرحله ای که در برخورد با یک چراغ هالوژن سقفی سوخته روبه رو می شویم باید انجام دهیم این است که با یک عدد فازمتر کوچک بررسی کنیم که ورودی سیم برق ورودی به چراغ برق دارد یا خیر. چرا که ممکن است به هر دلیلی مانند تمیز کاری تا دستگاری ها ایجاد شده در بالای کناف های سقف های کاذب سبب شود که سیم برق چراغ از آن جدا شود.
بعد از این مرحله یکی از قسمت هایی که امکان خرابی دارد قسمت ترانس چراغ است. برای تست این قسمت ساده ترین راه استفاده از ترانس یکی دیگر از هالوژن های سقفی سالم است . کافیست فیش متصل کننده چراغ به ترانس را از آن جدا کنید و چراغ را با ترانس دیگری امتحان نمایید اگر چراغ روشن شد مشکل را با خرید یک ترانس چراغ هالوژنی معمولی رفع نمایید که هزینه ای به مراتب پایین تر از تعویض کل چراغ دارد.
اما اگر مشکل از ترانس نبود مشکل بعدی قطعا از لامپ های LED داخلی است که قطعا دچار سوختگی شده است. برای تعمیر این قسمت کافی است پیچ های بدنه اصلی چراغ را باز کنیم. شاید در مدل هایی از نوع پرسی باشد که باید خارهای اتصال صفحه را از بدنه جدا کنید تا به لامپ های هالوژن دسترسی پیدا نمایید.
برای تعویض و تعمیر چراغ هالوژن سقفی باید اعداد نوشت شده روی چراغ ها را در نظر بگیریم. به عنوان مثال 45MM – 5630 – 2B6C و آنها را یادداشت کرده نمونه مشابه آن را از بازار تهیه نماییم و با یک عدد هویه دو سیم پایه چراغ را از لحیم باز کرده و چراغ جدید را جایگذین نماییم.
نکته ای که در زمان نصب لامپ باید به آن توجه کرد این است که قسمت پشت چراغ به عنوان یک هیت سینک قوی و رابط حرارتی مهم عمل میکند تا مانع از داغ شدن و سوختن سریع لامپ ها می شود. برای اتصال دقیق و درست بدون فاصله هوایی چراغ به هیت سینک باید از ماده ای به نام خمیر سیلیکون استفاده شود. خمیر سیلیکون در واقع واسطی بین لامپ و هیت سینک می باشد.
در پایان چراغ را به شکل اول بسته و آن را تست نمایید . با این روش در چند قدم ساده به سادگی چراغ هالوژن سقفی خود را تعمیر نمایید و جلوی یک هزینه اضافی برای تعویض چراغ را میگیریم.
برای خرید این مدل هالوژن ها میتوانید به لینک مستقیم این محصولات در زیر کلیک کنید. چراغ های هالوژنی سقفی با گارانتی و کیفیت بالا:
نکته: حتما برای تست چراغ دقت کنید که لامپ را فقط باید با ترانس به برق وصل کنید نه به شکل مستقیم.
امیدوارم این آموزش برای مشکل شما کاربردی باشد. منتظر دریافت نظرات شما در بخش نظرات این مقاله هستیم.